-  [Acasă] [Chat] [wiki] [RSS] [bash]

18+ // Toate regulile se aplică

Poveștile și informațiile postate aici sunt opere autistice de ficțiune și minciună.
Numai un nebun va lua ceva scris aici ca fapt.


[Înapoi]
Răspuns
Nume
Functie   |     |  
Subiect   (răspuns la 234672)
Mesaj
Fişier
Remote Upload
Embed   Help
Parola  (pentru ştergerea mesajului)
  • Fişierele permise sunt: GIF, JPG, MP3, PNG, WEBM
  • Dimensiune maximă pentru fişiere este 6000 KB.
  • Imaginile mai mari de 200x200 vor fi redimensionate.
  • 282 răspuns(uri) unic(e). Vezi catalogul


/b/ - Fir de vinuri. Nu veniti cu porcarii ieftine ca nu-s facute din struguri.
149235859572.jpg - (329.88KB , 1920x1200 , best-wine.jpg )
234672 No. 234672
Fir de vinuri. Nu veniti cu porcarii ieftine ca nu-s facute din struguri.
Măreşte toate imaginile
>> No. 234673
O sa pun eu ceva bun la calitate/pret

http://www.beicevrei.ro/ingeri-din-micul-paris-sauvignon-blanc-sec-0-75l.html
>> No. 234681
am baut cred ca toate vinurile din lume posibile.

sunt doar doua soiuri care merita: chianti italian si carmenere de chile.

vinul de Chile are de asemenea calitatea ca e din putinele culturi neatinsa de filoxera(insecta nu a colonizat sudul americii) si nu are nevoie de altoire.

numai sa nu iei d-ala ieftin din Lidl.

e bun si spumosul, dar 99% din cele ieftine au ceva zahar adaugat. vezi sa scrie secco pe el (amabile e dulce), si de obicei sec e vin rosu, nu rose.

alte vinuri bune : de sudafrica (e cam tare pentru stomac); macabeu sau viura, e alb, tot rezistent la filoxera, se cultiva in spania/franta. am baut si vin bun american, din California, ruby cabernet.


singurul vin bun baut in romania: Recaş. am baut si de Segarcea si sa-mi bag pula-n ei de olteni cu solul lor de cacat care n-are vreun gust calumea. iar murfatlar = pisat cu zahar.

vinul de spania e foarte prost. italian identic. sec, inspre otet, te roade stomacul. nu cumparati vreodata. cel frantuzesc e asemanator si mai piperat la pret.
>> No. 234686
>>234681
Da! Am baut vin de Chile odata la o degustare. Cacatul a mers de minune cu creveti si ciulama de ciuperci
>> No. 234688
>>234673
bautor de sange de taur detectat
>> No. 234692
>>234681
Se vede ca esti cunoscator. Cu Recas-ul ai dreptate, cu toate ca alea ieftine de la ei au luat-o pe aratura in ultmii ani.

Faza e ca unele au miros de sulf, asta nu e ceva rau cum ar parea ci din contra, cand pui cacaturile alea chimice nu mai dai bani si pe sulfiti daca nu e nevoie.... deci alea cu miros de sulf mai au si strugure, chiar daca sunt in jur de 20-25 de lei.
>> No. 234703
Ba, nu ma am la de-astea si n-am simtit niciodata diferenta intre vinuri (bine, ma refer intre vinuri, nu intre vin si pastile/praf) dar unchiu-meu are certificat de membru intr-un club de-asta de vinuri de fite si conform lui, cel mai bun vin romanesc e Budureasca, la cutie de carton. O fi bun, n-o fi, mie mi-e tot aia. Cu atat pot contribui.
>> No. 234709

https://www.youtube.com/watch?v=s6W0XXw6CqA
  cotnari rasa suprema raporteaza la datorie
>> No. 234754
Cabernet Merlot de Chile imi place foarte mult
de la noi beau numai Busuioaca de Bohotin de Husi (am vo 100 de sticle de 2012 la beci
De asemeni am gasit un Pinot Gris de California foarte bun

In general nu prea le am cu astea seci ca nu mananc asa multa carne.

>> No. 234821
>>234754
>Busuioaca de Bohotin Husi
>12 lei la eMag
La fel că Grasa de Cotnari și Feteasca Alba de același preț
>Cancer plăcut
>> No. 234822
Sincer, cola e mai sănătoasă că căcaturile alea.
>> No. 234828
>>234821
ia gaseste tu din 2012 cu pretu asta fmm de labagiu

VAi de pula voastra va cacati pe voi ca plm conosseur si beti troscovina da aia de Grappa care nici boshcaii aia ordinari nu suporta si va dati sofisticheti cacamas in pizda mumetii

Bai muie cand selectam eu la Los Angeles pinot negru pentru zioa mea tu te milogei sati ia ma-ta un suc la dozator

hai ca m-ai enervat

>> No. 234840
Daca vreti sa beti un vin bun si stati la casa va plantati in plm o vie in curte si va faceti in fiecare toamna stocul de vin natural de casa, nu mai trebuie sa beti cabernet pisat ce va vand jidanii la supermarket.
>> No. 234841
>>234840
nu e adevarat, eu am vie acasa dar nu am soiuri nobile cum ar fi cabernet. Unele vinuri sunt bune in functie de an.
Nu esti bautor de vin imi pare rau, sa stii ca foloseste putina sofisticare in domeniul asta.
>> No. 234843
>>234840
nu e adevarat, eu am vie acasa dar nu am soiuri nobile cum ar fi cabernet. Unele vinuri sunt bune in functie de an.
Nu esti bautor de vin imi pare rau, sa stii ca foloseste putina sofisticare in domeniul asta.
>> No. 234844
ba tre sa avem astea centralizate. ca ma cac
http://www.writeurl.com/text/723ov3gty8m604fucjxt/n1lcfl87tqx5rhh21bkz/ghhwilvky03t9x9v4s6w
>> No. 234845
>>234828

>ia gaseste tu din 2012 cu pretu asta fmm de labagiu
chimicale din 2012

>Bai muie cand selectam eu la Los Angeles pinot negru pentru zioa mea tu te milogei sati ia ma-ta un suc la dozator
inca e mai sanatos ca Busuioaca ta

>> No. 234855

https://www.youtube.com/watch?v=mVKuCbjFfIY
  ÎAF: falși, snobi, ipocriți, fățarnici. Sau într-un cuvânt, români. E o industrie întreagă care profită de prostia voastră.
>> No. 234856

https://www.youtube.com/watch?v=5PeKcWCC-tw
  >>234855
>> No. 234859
Ba berbecule, nu intelegi ca in Romania ala ieftin e facut din prafuri?
nu vorbim de gust, la gust te poti pacali
>> No. 234860
https://www.youtube.com/watch?v=XuBvwU6GdGc
>> No. 234863
Bai /b/aieti, nu stiu de voi, dar eu sunt deja la a 6 sticla de sange de taur, asta de la inceputul pastelui. Mai am inca vreo 5, cred, de rezerva.
Oare am sa trec cu bine peste asta?
>> No. 234866
Eu prefer berea si sucul de portocale. ma pis in el de vin
>> No. 234908
Alta porcarie recunoscuta este asa numita fata in iarba. Boabele de struguri nu au ce cauta in susnumita licoare. Ele ar putea muri de sufocare.
>> No. 235088
deci eu nu mai comentez aicia daca e numai 2 pagini
>> No. 235094
>>235088
trist
>> No. 235209
Va mai pun inca un vin bun la care doar puteti sa va uitati cum arata:

http://www.lacertawinery.ro/ro/galerie-vinuri/10/rheinriesling/
>> No. 235256
149306345321.jpg - (150.74KB , 681x1024 , 000000_Hot-Blonde-Zemira-A-14.jpg )
235256
>>234681
Se vede ca esti consumator dar te-ai descalificat ca fiind cunoscator cand ai zis ca frantujii nu au vinuri bune in conditiile cand in top10 mondial au mere5-6 pozitii. Da, sunt supraestimate si marea majoritate posirici dar ce-i a lor e a lor, spumantele in special si rubiniile. Albele = voma reciclata. O bila neagra primesti si la generalizarile privind italienii si spaniolii, au si ei vinuri bune dar scumpe in draci dar au. De exemplu acum e in voga la ei( prin cluburile din Ibiza) vinul albastru. Albastru cum era pecsi odata care ati prins. Adica de fapt e vin alb colorat cu un pigment din coaja de strugure rosu, cel putin reteta originala. Am fost la lansare, aveau in vitrina baxuri intregi nu se atingea nimeni de ele la 1000 euro sticla, acum am inteles ca-s undeva pe la 100 si chiar 10 in supermarket colorate de chinezi cu albastru de metil. Cele mai fine vinuri albe europene le au ...elvetienii. La preturi de Logan1.5 full. Nu prea stiu de cilieni ca-s inca destul de exotice la noi, nu stiu nici de australieni ca-s mai rare decat unicornii dar cel mai bun vin alb care poate fi cumparat de un roman verde este Riesling Tokay sau Tokaj cum apare pe sticla. Nu conteaza anul dar ce e inainte de 2015 face buba la buzunar. Singurul care-i facea concurenta era Lacrima lui Ovidiu dar inainte de a-l strica cu boratura spaniola. Mai era si shardonelu de Murfatlar foarte baubil. Acum cel mai bun alb romanesc ar fi Halewood Floare de Luna Private Reserve. Atentie Private nu special reserve. Mai jos Recas si Jdevei in aceasta ordine. Stai deoparte de Craita sau Ostrovit (desi au avut sarje bune) si chiar de Cotnari/Cricova, pe bune trascau moldovenesc 200% te pune jos mai repede decat visichiu. Si te doare capul de la Cotnari de parca zici ca ai baut spirt nu vin. La rosii in afar de Beciul domnesc stam prost rau de tot.
totusi colegule ai dreptate cu vinurile californiene sunt excelente. Dar cu o singura conditie, sa fie luate de la targuri si expozitii sau direct dela crame ca la 7Elevn e indoit cu apa de mexicani, nu chimicale nu coloranti ci apa chioaraaa. Dar originalele sunt excelente, la un restaurant de ala de fite cum vedem in filme sare de 60 parai pinotu si intra lejer o baterie ca mancarea e multa si buna. 4 persoane fara mari pretentii(adica nu paste) = 500 dolari nota dar gazdele au considerat ca merita, in Ue o masa la fel era dublu, adica bucatar minim 5 stele si mancare gramada de fineturi... am fost invitati doar nu eram nebun sa dau asa banet ma zgariam cand am vazut nota. Revin daca mai am completari de completari, ar fi un fir urmarit.
>> No. 235257
149306479472.jpg - (130.46KB , 681x1024 , 0000000_Hot-Blonde-Zemira-A-18.jpg )
235257
>>234840
Ai dreptate in felul tau si chiar am gustarit pe la evenimentele de besini unde ajung cu munca, niste cupaje foarte foarte mistoace dar ptr ceva baubil trebuie munca si noroc gramada altfel iese otet cum se intampla 99% boschetarilor de la tara si nu numai. Drojdie de gogosi iese nu vin.
>> No. 235259
>>235256
Faza cu Hallewood e ca a fost cumparat de englezi, fiind cam singurul care n-are actionariat roman, (din cate stiam). Vinul e curatel, nu s-au bagat sa-l strice prea tare. Cam singurul care a ramas alaturi de Recas. Jidvei e no go.
>> No. 235260
>>234754
Colegule nu te supara dar cand le-ai verificat ultima oara? Sa nu te sperii daca sunt depuneri un sfert de sticla, vinurile alea care tin mult sunt ceva mai special facute, se pastreaza in butoaie inainte de a fi trase in sticla, e mai multe tehnologie decat ca la cele obisnuite ptr consum 1,2,3 ani.
In rest s-a zis destul de bine, gustul e o chestie pur subiectiva si nu trebuie comentata in vreun fel. Ba cateodata acelasi consumator uraste un vin care ieri i s-a parut demential. Si invers. E o experienta unica ptr fiecare in parte si cateodata se potrivesc mai multi de aceeasi parere.
Asta e linkul cu basita aia de slava : http://www.naughtyblondeamateurgirls.com/2016/hot-blonde-zemira-a-in-wine-country/
>> No. 235280
>>235256
nu prea sunt de acord cu vinurile de California, nici la sursa nu erau super ceva.
Alea seci frantuzesti sunt mai bune pentru ca e zona mai rece si au aroma mai clara.
De California cica shiraz e foarte bun dar mie nu-mi place.
De Cile am baut niste Pinot negru foarte bun, imi pare rau ca nu retin crama dar daca mai gasesc o sa mai iau. Si pinot Gris tot ce Cile.

De Romania, noi suntem orientati mult pe vinurile dulci, cum ai zis gen Tokai, totusi la noi nu se fac chiar asa de dulci ca mascheaza aroma, si la noi se beau la o vorba, nu ca la astia cu deserturi si cu haleala si in loc de muraturi la friptura.
Eu la mancare grea bag or CS, mi se pare ca Pinotul N nu prea merge la carne, nu stiu de ce, ala merge cu tavi de branza.
Am baut un cacat de merlot de Bordeaux de ti se oprea in gat, deci nu conteaza regiunea si cacat, conteaza si anul si cine il face si mai multe.
Si pana la urma sunt vinuri care se degusta si alea de dat pe gat, dar e adevarat ce zice ca daca e vinul bun te imbeti mai greu.

Mie unuia mi se scoala o pula cat un chiparos de la Pinot negru asa ca ramane favoritul meu, indiferent daca fut o clienta de 120 de kile sau o distinsa doamna de peste 50
>> No. 235292
>>235256
e ok merlotul de franta si multe rozeuri, dar parca nu prea ma omor eu asa dupa ele.

au supraproductie si meh, un brand bun, altul so-so.

oricum nu las mai mult de 10€ pe o sticla decat foarte rar.

>>234754
pai ce carne

te imbeti cu vinul daca e



tocmai ce-am baut saptamana asta un johanniter din tarile de jos.

numa bun.
>> No. 235329
Ieșiți în pula mea de alcoolici
>> No. 235341
149318954673.jpg - (38.08KB , 399x571 , 1393468632018.jpg )
235341
>>235329
>> No. 235344
149319297478.jpg - (373.13KB , 1073x891 , Capturaţi ecranul complet 26_04_2017 095353.jpg )
235344
>>235280
>>235292
Pai zici ca nu-ti place vinul american dar iti place unul olandez...pai sunt cam aceleasi, californienii aia sunt urmasii olandezilor lucreaza cu acceasi tehnologie, la vinariile unde am fost in afara de electricitate si automobile nu se schimbase nimic de 300 ani, astia mai batrani foloseau intens caii ptr deplasare in ranch ...era mai ieftin si mai rapid decat orice quad si atv ca suv-ul nu avea sanse.
Totusi tot ce vorbim aici sunt generalitati bazate pe experiente pur subiective, e absolut normal sa nu fie acceptate de toata lumea.
Intr-o alta viata am fost salahor prin bucataria unei galeti de figuri, am prins niste chestii si specializari care altfel costau bani multi, le-am facut moka si sunt mai mult sau mai putin recunoscute in bransa...poate deschid odata un fir cu amintiri din perioada aia. Poza foarte inrudita inrudita, e a mea.
Ideea cu vinurile si orice altceva care se baga in gurita e ca gustul nu se discuta, unora le tariile desi nu au stomac ptr asta, altora berea multora le plac vinurile grele uleioase si puternic alcoolizate iar catorva cele licoroase si usor digerabile, fac parte din ultima categorie si ma doare-n pula de uzantele pulii cu vinuri rosii la carne rosie si albe la peste, astazi am bagat la tava niste pulpa de scroafa si o s-o sting la masa cu un demisec Recas ca asa vrea pla mea...si ca doar asta am in casa.
Ideea e ca un vin bun nu poate fi pus in valoare fara o mancare corespunzatoare si invers, o mancare chioara e doar risipa de material.
Pana atunci filozfie:care e cea mai buna bautatura din struguri, care pastreaza toate beneficiile si gustul boabelor si ajuta la digestie? Mustul ba. Fresh de struguri, ala e cel mai bun. Merge cu o varza calita si afumatura cu soric de-i rupeam pe ciumpalacii de pe nava. Colegi nu pasageri ca aia aveau meniu fix.
Hai ca intram in alt domeniu dar ce vreau sa zic ca eram sef de sef inainte de a fi cool si-i pis in gura pe toti cacanarii de la tv cu sourile lor de rahat, in afara de mosu ala varlan sau plm, ala stie ceva meserie.


>> No. 235345
149319319680.jpg - (298.67KB , 798x751 , Capturaţi ecranul complet 26_04_2017 105038.jpg )
235345
>>235329
suji pula alcoolsit e altceva ia intreab-o pe ma-ta
>> No. 235346
Muie la bețivani
>> No. 235348
149319695266.jpg - (80.63KB , 650x519 , tn.jpg )
235348
>>235346
uite asa s-a dus pe pula cel mai calitativ fir de pe ceaun
>> No. 235349
>>235348
>fir ok
>apare un capcaun care striga muie
>oh nu firul e ruinat a strigat unu muie

ratatule
>> No. 235350
149319980646.jpg - (46.25KB , 615x410 , Amy-Winehouse-in-the-V-Stage.jpg )
235350
>>235349
nu ratat cat sictirit de muste poponaute, da ceaun nu e loc de discutat savant dar daca totusi si-au gasit cativa subiect comun pai nu te bagi ca musca-n
>> No. 235351
14931999867.gif - (1.24MB , 480x270 , a_perfect_invention_for_all_the_wine_lovers_out_th.gif )
235351
>>235349
cum se face vrajitoria cu scris verde?
>> No. 235352
149320126362.jpg - (176.86KB , 1536x2048 , 18077368_1493949223996828_8644247041888621784_o.jpg )
235352
O fac bine?
il voi folosi la gatit in mare parte
>> No. 235353
>>235350
Aici nu suntem pe leddit sa se puna accentul pe protejarea sentimentelor poponarilor.
Daca dai de un troll, ai libertatea de a-ti baga pula in ma-sa sau de a nu-l baga in seama, eu iti recomand a doua optiune.
>> No. 235354
149320303773.jpg - (262.99KB , 1200x900 , C9xUI_lXsAA7UXJ.jpg )
235354
>>235352
da ptr consum direct, nu ptr macerat ca il irosesti, in cel mai bun caz un sos de vin cu usturoi dar nu merita, ptr gatit baga vin ieftin de buturuga ca are alcool mult si pastreaza mai bine aroma condimentelor, mbene daca iti permiti da-i cu exotice d-astea.
In poza e decorul corect ptr orice discutie referitoare la vin.

>>235353
iti dai seama ca renunt la caracter cand intru aici da plm daca tot se baga in discutie barem s-o faca cum trebuie cat de cat constructiv nu muie ca prostu satului cand vede tv in culori nici macar nu stie sa faca misto atat e de martalog


>> No. 235355
149320379921.jpg - (489.41KB , 640x960 , 1363113411189.jpg )
235355
>>235354
O iei prea personal. La fel ca in viata, necunoscutilor de aici nu le pasa de tine, sa-ti pese de parerea lor e autism pus.
>> No. 235356
149320569636.jpg - (32.19KB , 640x360 , kkmk.jpg )
235356
>>235355
a pai nu ne-am inteles, ma doare la 10m in fata pulii de retardati, ma doare ca strica bunatate dediscutie, ce vrei asta e problema cu batranii, cand ii loveste ocd-ul e mai rau decat la puberi...aici e locul meu deci.
in fine ma duc la nush ce cacat de satra cu "camioane" de mancare si e un lucru bun ca ma duc cu burta plina ca nu mai cad in capcana.
Asta-i: https://www.facebook.com/events/210018116140928/ E acum in Mamaia ma duc sa bag un ochi pe acolo sa ma minunez de ce proteala mai vad.
Pana atunci mamelor din lumea intreaga eu le dau un singur sfat:
Putting ice cubes in wine is gross, especially when they melt and water everything down. Use frozen grapes instead.
>> No. 235357
>>235352
No ce tont sunt. Am luat rosu cand imi trebuia alb. Am mai scapat si dopul in interior, fml!
>> No. 235370
149321976678.jpg - (817.05KB , 1600x900 , IMG_20170426_164630.jpg )
235370
>>235356
am fost ca sa am de unde sa ma intorc, am plecat bou si am venit vaca, pe 28 cica-i da drumul, pe 1 sunt in kitchovama
>> No. 235380
>>235344
nu suntem aceeasi persoana

california are un climat cald arid si alt sol comparat cu olanda, spre exemplu

de altfel toata diferenta intre vinuri e soi (tanine), pamant si clima
>> No. 235393
149324695912.png - (154.64KB , 800x800 , 1369592589787.png )
235393
>fir calitativ
>nu o mulțime de bețivi care discută cum beau ei vin la 15 lei luat de la colțul blocului

Dati-mi un motiv legitim de a bea alcool în afara de a te trotila
>> No. 235400
Sex.
Da nu știi tu d-astea
>> No. 235401
149327703060.jpg - (33.99KB , 500x354 , wine-spa3.jpg )
235401
>>235393
ajuta digestia si rupe anumite retineri sociale plus ca nu strica ficatul ca taria dar sa stii ca o sticla la 2 zile nu e alcolism iar la 15 lei nu e vin...de la 17 in sus mai vorbim.
Hakone Kowakien Yunessun wine spa
>> No. 235402
Deci maine ma duc sa iau asa
1 pinot negru
1 cabernet sauvignon
1 merlot
1 Savignon blanc
1 Rose de rose (nu cacat inrosit)
1 de ala de cile putin verziu am uitat soiul
3 cabernet merlot
1 zinfandrel
2 Moscato

Alte sugesti
>> No. 235407
>>235402
Feteasca Alba Mosia de la Tohani cat mai vechi 2014 de preferat.

Revin sa-i explic nătărăului.
Exista vinuri care fut singure. E suficient că ea sa bea un pahar.

>> No. 235409
>>235402
>nu cacat inrosit

kek, am pierdut jocul.
>> No. 235412
149329361522.jpg - (25.39KB , 640x423 , 05.jpg )
235412
Ce faci cu atatea pe stoc, baie ca aia din piscina?
Le-ai luat pe toate la rand, lipseste un spumant ia vezi de gusta Tamaioasa de la Cashmere, bunicel rece chiar daca-i dulce.
Il premiez pe ala care stie ce e in stacana. Hint: vin. Ghici de care anume?
>> No. 235419
>>235402
adauga si 10 sticle de Sange de Taur. Nu o sa regreti
>> No. 235427
>>235412
otet
>> No. 235428
Muie mă bețivilor
>> No. 235431
Sugeți pula
>> No. 235435
ma pis in vinul vostru
>> No. 235439
muie cu cacat
>> No. 235440
>>235402
ai loc de depozitare fain aranjat sau le trantesti la un loc racoros depravat de soare?
>> No. 235448
>>235440

La măta in pizda
>> No. 235454
149338290964.jpg - (12.01KB , 232x232 , g5h6e5h5.jpg )
235454
va tot laudati ca degustati nu stiu ce plm de vinuri rare dar in realitate sunteti niste loldoveni nespalati care beti mona trasa prin paine, sau probabil sunteti si mai low tier si va faceti borhot din cacat fermentat in pufoaica.


Şterge mesajul []
Parola  
Report post
Motiv  


▲ ▼