-  [Home] [Chat] [wiki] [RSS] [bash]

[Return]
Posting mode: Reply
Name
Functie   |     |  
Subject   (reply to 1195)
Message
File
Remote Upload
Embed   Help
Password  (for post and file deletion)
  • Supported file types are: GIF, JPG, PNG
  • Maximum file size allowed is 1000 KB.
  • Images greater than 200x200 pixels will be thumbnailed.
  • Currently 482 unique user posts. View catalog


/int/ - ROMAnians can be in their shithole, how about we talk about the real owners of these lands, the dacians? After the conquest of their swarthy infest
139267183515.jpg - (308.29KB , 1600x1137 , 04ADacia01.jpg )
1195 RO No. 1195
ROMAnians can be in their shithole, how about we talk about the real owners of these lands, the dacians?

After the conquest of their swarthy infested shitland by the romans, the rest of the dacians wandered around what was left of Dacia, those were called "Free dacians".

The free dacians, later in medieval times formed the principalities of Moldova and Transilvania.

Today the free dacians and the language they speak, albeit in different dialects, live in Transilvania and Republic of Moldova.

Why do we need to put up with the ROMAnian's horse shit, my fellow brethen? Why do they need to claim everything theirs when it was infact WE who established and continued the dacian legacy of this countries

Dacian pride, world wide!
Expand all images
>> ES No. 1208
nu stiu cine te-a mintit dar 1)dacii liberi sunt o inventie comunista, 2) toate cele trei principate au fost infiintate de maghiari, sau cel putin doua, sa zicem ca tara romaneasca incepe cu taratul bulgar, chit ca si ea a fost vasala ungurilor
>> RO No. 1253
>>1208
romania e inventia putoilor care n-au stiut cum sa uneasca moldovenii cu vlahii si ardelenii,get rekt faggot
>> RO No. 1254
>>1208

Atila pls go
>> RO No. 1269
>>1208
Prindeti wifi la capsuni?
>> ES No. 1271
>>1253
o idee de altfel proasta, uite istoria yugoslaviei. 3-5 tari vorbitoare de aceeasi limba si nu s-au inteles. croatii erau prea catolici, bosnienii prea tigani, sarbii prea genocid, kosovo prea albania, muntenegru prea (ei stiu) etc.
>> RO No. 1274
inb4 firin mah Dacian lazor from Dacian pyramid by 10-meter-tall hyperborean orthodox Dacian ancestors
>> RO No. 1281
>>1208
Îmi pare rău să-ţi zic, Anonimo, dar cred că te înşeli şi tu in câteva privinţe.
În primul rând, dacii liberi mai mult ca sigur au
existat. Trebuie luat in considerare că Împăratul Traian a cucerit aproximativ 40% din regatul lui Decebal (conform http://velicodacus.blogspot.ro/2014/01/problema-spatiului-ocupat-de-romani-in.html?m=1) şi deci au rămas zone întinse în care administraţia romană nu şi-a exercitat drepturile (dar asta nu înseamnă că legiunile romane nu au dat rănite câteodată). De asemenea, mulţi împăraţi romani de după Traian au avut titlul "Dacicus Maximus", cu sensul de "Învingător al Dacilor". Asta implică deci că exista o populaţie care se considera (sau era considerată de romani) dacă, fapt dovedit şi de scrierile cronicarilor antici, precum Dio Cassius, care numea acea populaţie "dacii vecini". Poţi căuta multe informaţii pe internet sătenii lămureşti, însă atenţie la surse! Ia numai de unde sursa este de încredere!
Cât despre influenţa Ungariei asupra principatelor române, aceasta desigur a existat, însă nu ştiu cât de puternică sau nu a fost. Transilvania a fost, evident, cea mai influenţată, urmând Moldova, unde şi lehii (polonezii) şi rusii (ucrainenii) au avut influenţe variabile. Mai la sud, în Ţara Românească (numită Ţeara Rumânească, ca fapt divers) acolo era si influenţa slavă (bulgarii în principal). De remarcat că influenţa grecească a fost prezentă şi in Moldova şi în Muntenia, iar când turcii au venit, puterea lor i-a făcut principalul motiv de mobilizare al principatelor. De remarcat că această influenţă putea fi de mai multe feluri: administrativă (slavă şi maghiară), culturală (mai mult religioasă) - slavogreacă prin ortodoxie, unguropolonă prin catolicism, şi lingvistică, dar într-o mai mică măsură, apărând cel mult regionalisme şi mici variaţii în pronunţie.
>>1195
Ok, just don't shove this kind if speech in front of other nationalities: they rarely know about Dacia and they will think you're an idiot because you insult the romans (althrough it is now known that they conquered Dacia mostly for it's gold)
>>1271
Mda, măcar la noi nu sunt aşa mari diferenţe religioase.
>>1274
Let's hope no dacomanians come here, they just have no idea what they are talking about.
>> AU No. 1283
If the capital wasn't in Tara Romanesc I highly doubt the country would be called Romania and not Dacia or something else.


>> ES No. 1284
>>1283
the name was taken on the basis of people calling themselves ruman for centuries. the spelling was changed to roman, but it was something everyone agreed upon.

roman from romanus, citizen of rome empire.
>> ES No. 1285
>>1281
blogspot e o sursa cam la fel de sigura cu vecinul nelu de la 4 care a auzit o poveste fiind beat la carciuma

> şi deci au rămas zone întinse în care administraţia romană nu şi-a exercitat drepturile

asta e o explicatie convenienta pentru a face o punte intre mit si realitate pentru a mentine conceptul ala de 'daci liberi'. decebal cucerise foarte multe zone din jurul lui care erau locuite de alte popoare mai mici, anexate cu forta. in domnia lui de 10 ani nu putem vorbi de vreo centralizare, schimbare de limba, colonizat, adusi la identitatea de daci etc.

>au avut titlul "Dacicus Maximus", cu sensul de "Învingător al Dacilor"

lucru care nu demonstreaza absolut nimic. vezi casele europene medievale cu titluri de 2 pagini si pretentii teritoriale astronomice.


toate cele 3 principate se datoreaza ungurilor, si istoria tuturor incepe cu ungurii. transilvania nu, dar romaneasca si moldoveneasca incep cu indepedenta luata prin razboi cu ungurii si dupa cucerite de turci si polonezi, lol.

polonezi au fost pana prin calarasi, ruteni erau si-n bucuresti. ucraina nu exista pana-n s 18-19.

influenta bulgara e la un nivel deja superior cat sa fie doar influenta, doar au avut imperiu din macedonia pana la volga, au avut si titlu de domnie ca regii bulgarilor si-a valahilor, plus influente nespune in limba si patronimie.

bulgarii sunt uniform raspanditi in romania, vezi http://nume.ottomotor.ro/en?search=petcu&type=text sau http://nume.ottomotor.ro/en?search=stoian&type=both (incearca si restul de variatii, stoenete, stoienete, sto/i/enescu etc) daca trec si oprea ca slavon, chit ca e atestat ca, probabil o sa ma injuri. sa nu mai zic ca popescu, cel mai ordinar nume, tot radacina slavona are.

avand in vedere ca nu s-a vorbit romana in biserica pana-n s 19 si rapida francofonie in urmatoarele 2...
>> RO No. 1286
>>1285
>>1285
>ucraina nu exista pana-n s 18-19
imi dau seama ca toate posturile tale sunt pline de cacat
ucraina a exista prima oara in sec 20

mars in plm si ia o carte de istorie inainte sa ne mai oferi o alta poliloghie despre cat de naspa sunt romanii si cat de tare e pula de ungur in gura ta

iesi acasa si inapoi la petreceri cu lamai

>> ES No. 1287
>>1286
futu-ti gura ma-tii, aia cu principatele e istorie de cls. 10

Valahia isi declara independenta de sub unguri si Basarab castiga batalia de Posada in 1330. Moldova si-a luat-o vreo 10 ani mai tarziu sub Bogdan, ca na, daca am putut noi, pot si ei.

Moldova era chiar strans legata de garda secuiasca in pula mea. Le era frica ungurilor ca intra mongolii si tatarii peste ei, asa ca au incearca sa crestineasca cumanii si-au pus secuii si moldovenii pana la ei, sa aiba timp sa opreasca invaziile in caz de razboi. moldova pana la carpati, secuii imediat dupa.

chisinau era o cazarma a secuilor.

> ucraina a exista prima oara in sec 20

tu ai citit toata conversatia sau?

adica nu vad ce legatura. el i-a pus in evul mediu, eu i-am mutat mai incolo.

romania exista din 1918, iar noi existam ca 'romani' din anii 20

CARE MORTII MATII CRATIMA E LEGATURA

pana in 1700 tarziu, ei isi spuneau cazaci. dupa ce i-au desfiintat rusii, au fost ucraineni. nu vad problema.
>> ES No. 1288
>>1287
anii 200, pardon

in caz ca ma iei cu romania de pe vremea daciei pofteste sa ma sugi, ca ai zis ca 'ucraina e din 20'. atunci ti-o dau si eu cum pula mea vreau si cum e istoric(concret 1921 dupa intrarea in vigoare a tratatului trianon si recunoasterea basarabiei ca a noastra pula)
>> RO No. 1289
>>1287
>valahia
futu-ti morti MA-TI de cretin bicisnic care iti patineaza musca pe creier

Aici,in ROMANIA,nu invata nimeni de "valahia" invata de TARA ROMANEASCA

boule care esti tu bou,mars si cumpara o carte de istorie inainte sa imprastii cu cacat gratuit trecutul asa pentru ca esti tu culturos si te mananca in cur

Inca o chestie,boule care esti tu bou,ideea si identitatea de "ROMAN" si ideea de a crea "ROMANIA" este mai veche decat actiunea in sine,cretinule

n-ai idee cat de tare te-as fute in gura la cat de prost esti
>> RO No. 1290
>>1285
>>1287
anon,de ce urasti romanii pana la paroxism?
ce ti-au facut de cacatpostezi atat de vitriolic?
de ce esti asa de partinitor cu ungurii?
tu ne capcaunezi,nu-i asa?
tu nu crezi ceea ce scri nu?e nefondat,ridicol si arata a copypaste de pe turulchan
>> ES No. 1291
>>1289
>>1290
si.. cand luati 10 clase?
>> RO No. 1292
>>1289
Sugi pula. Ce s-ar mai distra Tepes cu tine daca ar fi trait acum si ziceai tu ca glorioasa regiune Walachia nu exista. Du-te-n pula lu' ma¬ta de goy prost mancator de kebab.
>> ES No. 1293
>>1292
geany vezi ca nu iei baku in ritmul asta.

cap. azerbaijan.
>> RO No. 1294
>>1291
anon,de ce esti murdar de sloboz la gura daca tu culegi capsuni?

de ce iti proiectezi frustrarile pe un forum anonim asupra istoriei romanilor?


>> ES No. 1295
>>1294
nu stiam ca postezi pe int, bno
>> RO No. 1296
>>1293
Iesi in pula mea la capsunile tale. Si geany e ma‌-ta
>> ES No. 1297
>>1296
atunci da baku cu el
>> RO No. 1298
>>1297
Am dat si luat bacu pe vremea cand era ma‌-ta plecata la capsuni in locu tau. Dar tu sunt sigur ca ai dat bacu la real si l-ai picat deci stii mai bine cum e cu istoria
>> ES No. 1299
>>1298
felicitari, ai reusit sa nu inveti nimic in 12 ani si esti un prost batut in cap.
>> RO No. 1300
>>1299
Felicitari tie, nu ai reusit sa inveti nici jumatate din ce stiu eu.
>> RO No. 1301
>>1299
>>1299
bai galeata de sloboz spaniol,nu ai invatat tu ce am uitat eu

iesi acasa
>> ES No. 1302
>>1301
daca postam cu romania ball mai erai anus devastat?
>> RO No. 1303
>>1302
daca postai pe ce ruta te fut tiristii in toate pozitiile ,poate veneam si eu sa ridic economia in saracia aia numita spania
>> ES No. 1304
>>1303
lol saracie. caca psunar faci vreo 1500 eur lunar(romanii posibil lucreaza pe jumate), camionul nu stiu sigur, sub mie.

ca muncitor necalificat faci mia fix lunar.

>saracie
>in timp ce sug pula pe alocatia de 42 lei

get your facts right.
>> RO No. 1311
>>1304
>capsunar 1500 euro/luna
Da Da, si eu stau si ma scobesc in cur cu un bat. Iar acel bat il vand si fac 2000 euro/zi . Taran sarac deportat din tara pls, vezi ca te prinde Señor Gringo ca stai pe telefon cand trebuia sa culegi .
>> ES No. 1312
>>1311
pai aia care se scobesc in nas aici, adica birocrati, fac minim 2000 lunar.

pe de alta parte, daca nu erai prost ai fi stiut, capsunile ie sezoniere si muncesti maxim 3 luni. daca faci calculul la an 4500/12 luni, iei 400 pe luna. traieste pulea din banii astia lunar aici, dar in tara poti, asa caca psunarii isi permit cu banii aia in tara.


gringo e american si romania nu-si poate deporta proprii cetateni, in pizda ma-tii de geany retardat.
>> ES No. 1313
>>1311
pai aia care se scobesc in nas aici, adica birocrati, fac minim 2000 lunar.

pe de alta parte, daca nu erai prost ai fi stiut, capsunile ie sezoniere si muncesti maxim 3 luni. daca faci calculul la an 4500/12 luni, iei 400 pe luna. traieste pulea din banii astia lunar aici, dar in tara poti, asa caca psunarii isi permit cu banii aia in tara.


gringo e american si romania nu-si poate deporta proprii cetateni, in pizda ma-tii de geany retardat.
>> RO No. 1314
>>1312
Te-ai deportat singur, si fii tu autist in continuare crezand ca faci vreun cacat acolo. Pana si femeile de servici din romanica raman cu mai multi bani decat tine acolo. Dar sunt convins ca imediat ce te intorci in tara >imblng
, o sa ne arati la toti masina lu gringo ta pe care tocmai ai cumparat-o cu toate acele shekele castigate din cules capsuni. Si geany e ma‌-ta aia care te-a avortat pe centura dar a uitat sa te omoare.
>> ES No. 1315
>>1314
inca putin si faci 12 ani :)
>> RO No. 1316
>>1315
Inca putin si pot sa o fut si eu pe ma-ta legal :^)
>> ES No. 1317
>>1316
TREI SECUNDE DE LABA LEGALE
>> RO No. 1318
>>1317
O viata intreaga de cur-frustrare pentru tine. Se simte bine omu
>> ES No. 1319
>>1318
da, da, social engineeru pulii. hai vezi sa-ti iei examenul de admitere la liceu.
>> RO No. 1320
>>1319
Nu-ti fa griji ala e luat si terminat cu el inca de pe vremea cand te jucai cu putulica in tarana la tine in grajd casa . Nu mai fi asa cur distrus, ca nu toti pot spune ca ajung unde esti tu. Si asta e bine.
>> ES No. 1321
>>1320
ba sunt minim trei ratati care posteaza in firul asta.

uite >>1316 e amuzant sau >>1303 (ruta)

vino si tu cu ceva amuzant.

>ca nu toti pot spune ca ajung unde esti tu. Si asta e bine.

lol. tu realizezi ce-ai scris sau?
>> RO No. 1322
>>1321
Unul din aia sunt eu. Ghici acum care! Si lasa-te de viata apropo
>> ES No. 1323
>>1322
k
>> ES No. 1331
139967735167.jpg - (18.28KB , 728x593 , 100_Northeast.jpg )
1331
>>1195
www.euratlas.net/history/europe/100/100_Northeast.html
>> RO No. 1347
>>1195
Uşor dacomanule, nu te precipita, ştim că ai intenţii bune, dar ia-o mai încet, dacă ţipi nimeni nu va da o ceapă degerată pe tine. Dacă ai ceva de spus aici, prezintă frumos, structurat, argumentat, cu sursă, şi mai ales cu tl:dr


Delete post []
Password  
Report post
Reason  


▲ ▼