-  [Acasă] [Chat] [wiki] [RSS] [bash]

[Înapoi]
Răspuns
Nume
Functie   |     |  
Subiect   (răspuns la 170)
Mesaj
Fişier
Remote Upload
Embed   Help
Parola  (pentru ştergerea mesajului)
  • Fişierele permise sunt: GIF, JPG, PNG, RAR, ZIP
  • Dimensiune maximă pentru fişiere este 5120 KB.
  • Imaginile mai mari de 200x200 vor fi redimensionate.
  • 200 răspuns(uri) unic(e).


/prog/ - Ok, peeps. Fratele meu intra anul acesta la liceu, mate-info. Eu am facut patru ani de sociale, deci nu am mai avut nici o tangenta cu matematica. La
137824692342.jpg - (67.36KB , 367x465 , Mate10.jpg )
170 No. 170
Ok, peeps. Fratele meu intra anul acesta la liceu, mate-info. Eu am facut patru ani de sociale, deci nu am mai avut nici o tangenta cu matematica. La ce sa se astepte ? ca eu nush la ce sa-l indrum.
Pic somewhat related.
>> No. 171
Sa se astepte la neasteptat. Adicatelea probabil n-o sa faca mai nimic la info, dar depinde de liceu si prof. In programa e pascal si/sau c (ei zic c++ pentru ca folosesc iostream heuhueuhe), si pana in anu 4 de liceu ar trebui sa stie sa faca functii si vro cautare binara recursiva si atat. In anu 1 se face numai pseudocod, in anu 4 se fac baze de date, deci programarea propriuzisa e numa in 2 si 3.
>> No. 172
Depinde la ce liceu se duce.
Eu am fost la unul dintre cele mai bune licee din buc. O sa invete sa programeze in pascal sau c++ (tipul de mai sus are dreptate, ala e mai mult c). In a 9a am facut pseudocod si chestii de baza gen vectori si fisiere. In a 10a functii, recursivitate, liste alocate dinamic si structuri (aici programa e pătuț gandita, ca in loc de structuri puteau si ei sa bage clase si object oriented programming). In a 11a grafuri si backtracking (adica ceva ce s-ar putea sa nu foloseasca niciodata in, stii, programarea unei aplicatii). In a 12 baze de date.
La bac poate alege info si materia e aia din 9-11.
In concluzie, sa nu se astepte ca va invata sa faca cine stie ce. In afara de conceptele de baza (a 9a si a 10a), restul e cam neutilizabil intr-un program comercial.
De fapt asta e una din problemele invatamantului romanesc in general, prea multa teorie, prea putine exemple practice.
Dar daca invata si se pricepe (trebuie sa ai anumite calitati ca sa iti fie usor sa programezi, sa gandesti logic, analitic, abstract - daca se pricepe la mate de exemplu, sigur le are) o sa fie ok. Si daca vrea sa se apuce de android/windows/web/etc, sa invete singur, daca se descurca la ce face in clasa o sa-I fie usor sa invete si altele.
>> No. 173
Multam, baieti ! Va multumeste si el !


Şterge mesajul []
Parola  
Report post
Motiv  


▲ ▼